Kaboom Internships: Join us!

Kaboom Animatie Festival
Kaboom Animation Festival is het grootste animatiefestival van Nederland en toont de meest gedurfde, creatieve en innovatieve nederlandse en internationale animatiefilms en expanded animation. Volgend jaar vindt het festival plaats op 5 t/m 14 april in Utrecht, Amsterdam en online. Stage lopen bij Kaboom is een leuke en leerzame ervaring. Je maakt deel uit van het professionele team, beheert je eigen projecten met uitdagende verantwoordelijkheden en hebt begeleiding van festivalprofessionals om je te helpen je taken uit te voeren en veel te leren. Bekijk meer informatie op onze website of op onze Instagram pagina.

 

In de maanden voordat we in volle voorbereidingen zijn van het festival, zijn we op zoek naar stagiaires. Afhankelijk van je leerdoelen kan één van deze stages bij je passen:

  • Communicatieassistent (december – mei): tijdens deze stage assisteer je het marketing- en communicatieteam bij het bereiken van bestaand en nieuw publiek. Je werkt aan boeiende content voor de website, social media kanalen en nieuwsbrieven. Je onderhoudt contact met externe partners over publicaties, werkt mee aan de contentplanning, ondersteunt (online) bezoekers bij het navigeren door het programma en het ticketsysteem en maakt een marcom stagehandleiding. Afhankelijk van je interesses en leerdoelen kan de stage meer tekstredactie in het Engels en/of Nederlands, grafisch ontwerp, publieksonderzoek en/of videomontage bevatten;
  • Industry Assistant (januari – mei): tijdens deze stage help je ons bij het voorbereiden en organiseren van de Kaboom Industry Days (9-10 april 2024). De taken bestaan uit het bijhouden van de industrieadministratie in onze database, planning, onderzoek naar sprekers en moderators, het verzamelen van publicatiegegevens, het zoeken naar partnerlogo’s, het maken van roosters en callsheets, het helpen met vrijwilligersinstructies, het uitvoeren van uitvoerende taken om de productie van Kaboom Industry Days soepel te laten verlopen, het voorbereiden/versturen/verzamelen van de resultaten van een industrie-enquête en het maken van een handleiding voor de industriedatabase;
  • Programma-assistent (november – mei): tijdens deze stage werk je aan het festivalprogramma. Je doet de programma-administratie in onze database, assisteert de recensenten bij het bekijken van de films, achtervolgt de curatoren voor hun programmadetails, communiceert met artiesten over hun selectie/programmering/festivalbezoek, verzamelt noodzakelijke publicatiedetails en filmprints, ondersteunt de productie van de verschillende screenings en evenementen tijdens het festival en maakt een programmadatabase-handleiding;
  • Productie-assistent (januari – mei): in deze stage help je ons om het festival soepel te laten verlopen. Je assisteert bij het voorbereiden van festivalevenementen, helpt de hospitality afdeling bij het voorbereiden van de reis en het verblijf van onze internationale gasten, werkt aan schema’s, ticketing, planning en instructie van vrijwilligers / crew catering en maakt een handleiding voor de productiedatabase.

Team & taakverdeling

Naast de leiding van onze artistiek director en onze zakelijke directeur zijn er hoofden voor de verschillende afdelingen: programma, industrie, marketing en communicatie, technische productie en productieafdelingen. In de periode voorafgaand aan het festival worden deze afdelingen uitgebreid met parttimers en stagiaires. Tijdens het festival in april helpen zo’n 90 vrijwilligers mee om alles soepel te laten verlopen.

 

Ben jij wie we zoeken?

Bij Kaboom werken we graag met animatiefans, enthousiastelingen, nerds, weirdo’s, filmliefhebbers, gamers, festivalgangers, eenlingen en showboats. Iedereen kan deel uitmaken van Kaboom! Ervaring is niet vereist, enthousiasme en beschikbaarheid wel. We zijn vooral op zoek naar mensen die bereid zijn om te leren en er naar uitkijken om ervaring op te doen en dingen gedaan te krijgen. De taal van het festival is Engels, dus voldoende kennis van de taal is een must.

 

Praktische informatie

De stages hebben verschillende timings. We zijn op zoek naar mensen die gemiddeld drie dagen per week beschikbaar zijn tijdens de stageperiode, maar we staan open om mogelijkheden te bespreken als je beschikbaarheid net iets anders is. Het is belangrijk dat je tijdens het festival mee kunt helpen. We hebben een kantoor in Amsterdam en een bureau in Utrecht waar je kunt werken. Gedeeltelijk thuiswerken is een optie, mits je instructies hebt gehad van je stagebegeleider. Er is een maandelijkse stagevergoeding van € 150 beschikbaar (gebaseerd op 3 werkdagen). Je krijgt een vaste stagebegeleider toegewezen. Als je voor je studie een onderzoek moet doen of bijv. een verslag moet schrijven, kunnen we brainstormen over een passend onderwerp.

 

Neem contact met ons op

Ben je enthousiast en wil je graag stagelopen bij Kaboom? Stuur ons zo snel mogelijk een sollicitatiebrief en een CV (in ieder geval voor 15 november voor alle stages behalve Programma, dat al in november begint). Geef duidelijk aan waarom je bij ons stage wilt lopen en welke stageplaats het beste bij je past. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Annabet Langkamp, annabet@kaboomfestival.nl.