Dutch Shorts 1: Be Gone, Issues

Locatie: 
Offline Locatie: 
Online

65 min. | Dialoog taal: English

We denken altijd dat het gras groener is aan de overkant. Maar er is zoveel talent hier, in Nederland, dat Kaboom gewoonweg een competitie gewijd aan Nederlandse animatiekortfilms MOET inrichten! Ga en ontdek het beste wat dit land te bieden heeft als het over animatie gaat. Een geweldige showcase voor zowel professionele filmmakers als studenten.


Tijden

Available ONLINE from Vrijdag 24 Maart 2023

Zaterdag 25 Maart 2023
14:15 Slachtstraat Cinema 1

Vrijdag 31 Maart 2023
14:15 EYE Cinema-1

Deel:

VERTOOND IN DIT PROGRAMMA:

Student Film

Nobody

 / 
Job, Joris & Marieke
 / 
The Netherlands, 2022
9 min.

De veelvuldig bekroonde animatiestudio Job, Joris & Marieke is terug met alweer een heerlijke kortfilm. Ditmaal nemen de filmmakers influencers onder de loep. Nobody gaat over de obsessieve Instagrammer Florian die veel te veel selfies neemt. Plots wordt hij onzichtbaar en moet hij zijn stinkende best doen om zijn geliefde volgers te behouden.

Student Film

Scribbles

 / 
Michiel Stender
 / 
Bram Fokkens
 / 
The Netherlands, 2022
6 min.

Als kind heb je een bepaalde wonderlijke kijk op de wereld. Je doet dingen gewoon omdat je ze leuk vindt. Maar naarmate je ouder wordt, besef je al snel dat de maatschappij bepaalde verwachtingen oplegt. Vertrekkende vanuit de frustraties van de filmmakers, probeert Scribbles dat brandende vuur van onze jonge zef terug te vinden.

Student Film

Fur

 / 
Madeleine Homan
 / 
The Netherlands, 2022
5 min.

Als je de connectie met je naast dreigt te verliezen, dan probeer je dichterbij te komen. Maar wat als dat niet zo makkelijk blijkt? Vacht (Fur) toont een meisje dat een band zoekt met haar zus, die bedekt is door een vreemde grijze vacht. Die mag dan wel zacht zijn, hij groeit tussen hen in, en de twee zussen drijven verder van elkaar weg ...

Student Film

Heard it Through the Grapevine

 / 
Jamille van Wijngaarden
 / 
Britt Snel
 / 
The Netherlands, 2022
5 min.

Meat is murder! Althans volgens de vijf kamerplanten van Heleen die een geheime microkosmos vormen op de zonnige vensterbank. Voor haar verjaardag heeft Heleen een gloednieuwe, vleesetende plant gekregen, genaamd Donna. Zal Donna weten te overleven wanneer de planten beslissen dat ze een vegetariër moet worden?

Student Film

Diyar

 / 
Moayad Alhariry
 / 
The Netherlands, 2022
6 min.

Wat neem je mee als je noodgedwongen je thuis moet verlaten? Diyar draait om een man die alle achter moet laten en probeert het licht van zijn thuis brandende te houden op weg naar nieuwe oorden. Een verhaal voor de miljoenen vluchtelingen over de hele wereld voor wie hun thuis een donkere plek is geworden. 

Student Film

Ina Kwana Bawa

 / 
Onias Landveld
 / 
The Netherlands, 2022
3 min.

Gevangen genomen door slavendrijvers, vecht Bai om te ontsnappen. Omringd door een oneindige oceaan strijdt hij met zijn kwelgeesten om zich te ontdoen van de naam die hem wordt gegeven ... Ina Kwana Bawa. Deze kortfilm, geanimeerd door Naomi van Heemst, maakt deel uit van Onias Landvelds theaterproject Kunu, waarin Landvelds teksten de leidraad vormen voor componisten en animatoren om een bijzonder verhaal van menselijke strijd en groei vorm te geven.

Student Film

Fly

 / 
Patty Stenger
 / 
The Netherlands, 2022
2 min.

Gouden Kalf-winnaar Patty Stenger is terug met een eigenzinnige maar uiterst betekenisvolle kortfilm over een (te) zorgzame dochter die met tegenzin ziet hoe haar bejaarde moeder haar eigen leven weer in handen neemt. Als ze toch zal sterven, dan met liefde en plezier, denkt ze! In een bewust rauwe stijl volgen we de weg van de moeder naar hernieuwd geluk.

Student Film

Pressure

 / 
Jennah Kips
 / 
The Netherlands, 2022
5 min.

School ... De prestatiedruk is soms explosief. En neem dat maar letterlijk in deze afstudeerfilm. Wanneer een meisje van de middelbare school zoveel druk ervaart van haar leraar om goed te presteren ... ontploft ze!

Student Film

Cupid Into Transmutation

 / 
Dexter Boldewijn
 / 
The Netherlands, 2022
13 min.

De erg persoonlijke studentenfilm Cupid into Transmutation volgt een trans jongen genaamd Caesar die in een grote stad woont. Op de vlucht voor zijn traumatische verleden probeert hij de kost te verdienen als camboy. Tot hij plotseling hysterisch wordt en zijn lichaam op gewelddadige wijze onherkenbaar begint te veranderen. Een zoektocht naar acceptatie en identiteit in deze wrede wereld, gericht op normaliteit en uiterlijke schoonheid.

Student Film

Dog Days

 / 
George Hampshire
 / 
The Netherlands, 2022
2 min.

Oh, hoe herkenbaar ... Een jonge man klampt zich vast aan het laatst overgebleven stukje van zijn relatie: de teckel van zijn ex. En neem dat maar letterlijk! Hoe lang kan hij z'n verdriet nog rekken?

Student Film

Ex, Why?

 / 
Kanso Ogbolu
 / 
The Netherlands, 2022
14 min.

Ben je klaar voor het grootste avontuur ... vóór je leven? Twee ex-geliefden die op zoek zijn naar closure ontmoeten elkaar nog één keer. Dit zet een epische kettingreactie in gang die hun levens voorgoed kan veranderen.