Dutch Shorts 2: The Great Melting Pot

Locatie: 
Offline Locatie: 
Online

65 min. | Dialoog taal: English

We denken altijd dat het gras groener is aan de overkant. Maar er is zoveel talent hier, in Nederland, dat Kaboom gewoonweg een competitie gewijd aan Nederlandse animatiekortfilms MOET inrichten! Ga en ontdek het beste wat dit land te bieden heeft als het over animatie gaat. Een geweldige showcase voor zowel professionele filmmakers als studenten.


Tijden

Available ONLINE from Vrijdag 24 Maart 2023

Zaterdag 25 Maart 2023
18:00 Slachtstraat Cinema 1

Zaterdag 01 April 2023
10:15 EYE Cinema-1

Deel:

VERTOOND IN DIT PROGRAMMA:

Student Film

Balcony Cacophony

 / 
Quentin Haberham
 / 
The Netherlands, 2022
5 min.

Wanneer twee buren letterlijk en figuurlijk elkaar levensritme verstoren, rijst een muzikale ruzie op die hun balkons doet daveren. (Pijnlijk) herkenbaar voor sommigen!

Student Film

Hooba

 / 
Sem Assink
 / 
The Netherlands, 2022
2 min.

Drenthe, 4000 v. Chr. (ongeveer). Vier primitievelingen strijden tegen de elementen en de honger. Een van hen is duidelijk iets pienterder en stelt voor om complexere bouwwerken te bouwen, maar alles valt in duigen wanneer een konijn voorbij huppelt ... Hun gestuntel leidt echter tot de bouw van de mysterieuze hunebedstenen!

Student Film

You Are the Captain!

 / 
Femke Koppe
 / 
The Netherlands, 2021
2 min.

Jij bent de kapitein van je lichaam! Maar wat doe je als iemand niet naar je grenzen luistert? Jij Bent de Kapitein! is een educatieve kortfilm die kinderen leert dat hun lichaam van hen is en hen toont wat ze kunnen doen als iemand hen ongepast aanraakt. 

Student Film

Still Here

 / 
Guido Ekker
 / 
The Netherlands, 2022
6 min.

Still Here is een dreigend postapocalyptisch eco-verhaal over een wereld die op de rand van de afgrond staat. De rijken kunnen dagen waardig slijten, de armen moeten echter met hand en tand vechten voor zelfs de simpelste behoeftes: zelfs voor frisse lucht. In deze setting wordt één arme man door de staat gemanipuleerd om hen te helpen een kleine maar krachtige verzetsbeweging uit te roeien.

Student Film

Fuck It

 / 
Eva Bonnevits
 / 
The Netherlands, 2022
5 min.

We zijn het er allemaal over eens dat je soms gewoon eens moet zeggen ... FUCK IT. Erg herkenbaar en gemaakt met verschillende media, is Fuck It een film over er niet bij horen, over iedereen willen behagen door je "juist" te gedragen, over de stress die dat met zich meebrengt en het bijna verdrinken in je gevoelens tijdens het hele proces.

Student Film

Diaphony

 / 
Selle Sellink
 / 
Mirjam Debets
 / 
The Netherlands, 2022
7 min.

Diaphony is een hypnotiserende korte animatiedocu die je meeneemt op een zintuiglijke, auditieve reis. De film volgt drie mensen die hun ervaringen met de pandemie delen. Elk gaan ze op hun eigen manier met deze moeilijke tijd om, toch is er één gemeenschappelijke manier van troost: muziek. Terwijl hun werelden in de animatie in elkaar verstrengeld raken, laat Diaphony zien hoe maatschappelijke en politieke verschillen die door de pandemie zijn gegroeid, verdwijnen als we betekenis kunnen vinden in muziek.

Student Film

Pu Du Du

 / 
Daniel Wesseik
 / 
The Netherlands, 2022
3 min.

Daniel Wesseiks nieuwste etherische kortfilm - zijn eerste in 3D-animatie - is een klaagzang over verloren vriendschappen. Echo's van eenzaamheid en verlangen naar wat ooit was, klinken luider dan ooit. Waar deze kleurrijke vlinders ook naartoe vliegen, het is een deel van de reis van het leven.

Student Film

I Am Crying All the Time and I Don't Know Why

 / 
Jamie Machul
 / 
The Netherlands, 2022
3 min.

De titel zegt eigenlijk alles ... Deze studentenfilm van Jamie Machul is een oprechte en herkenbare gedachtestroom, een visueel gedicht dat de emoties en gedachtes volgt van een persoon - van overweldigd en verward tot beschaamd. Wanneer de laatste golf van tranen wegebt, komen we tot bezinning en rust.

Student Film

Hi!

 / 
Narjes Mohammadi
 / 
Hajar Mehrani
 / 
The Netherlands, 2022
7 min.

Je eerste dag op school is nooit makkelijk, laat staan als je ADD of ADHD hebt. Hi! is het verhaal van een meisje met ADD dat - aangemoedigd door haar moeder - de bus naar school neemt. Een animatiefilm die aandacht vraagt voor ADD en kinderen die moeilijk vrienden maken, wil helpen.

Student Film

Crystal Glass - Nocturnal Thought Bus

 / 
Hannah van der Weide
 / 
The Netherlands, 2022
4 min.

Nocturnal Thought Bus is de dromerige muziekclip voor het gelijknamige nummer van de Duitse band Crystal Glass. De tekst van het nummer gaat over die nachten waarin je gevangen raakt in een eindeloze spiraal van gedachten en machteloos wordt meegenomen op een reis. Het zijn die gedachten die aan de protagonist verschijnen als een dreigend maar kleurrijke allegaartje.

Student Film

Scavengers

 / 
Melroy Smid
 / 
The Netherlands, 2022
4 min.

In een wereld waar robots en de natuur in harmonie leven, verstoort een ongewenste gast de vrede. Een afstudeerproject over de balans tussen mens en natuur en een kritiek op onze destructieve invloed op onze omgeving.

Student Film

Sensory Itch

 / 
Roel van Beek
 / 
The Netherlands, 2022
5 min.

Roel van Beek, de maker van de bekroonde film A Film About a Pudding, is terug met een hoogst unieke film die een behoeft toont die we allemaal wel begrijpen: als het jeukt, dan wil je krabben ... Wanneer Sarah door een brandnetel wordt gestoken, voorkomt ze dat het erger wordt door niet te krabben. Maar zal ze de drang kunnen weerstaan terwijl de dagdagelijkse irritaties opspelen? 

Student Film

How to Adult

 / 
Puck Paassen
 / 
The Netherlands, 2022
3 min.

How to Adult is gemaakt als een trailer voor een gelijknamige webcomic en toont een jongeman die er niet in slaagt om een antwoorden te vinden op die grote vraag. Voor jongvolwassenen is het ingaan van een nieuwe levensfase echt vreemd. Omdat niemand weet wat hij doet of hoe de volwassen wereld eigenlijk werkt ...

Student Film

Questbound: Forbidden Ventures of the Undead Soul

 / 
Owen Buckley
 / 
Alexander Bierling
 / 
The Netherlands, 2022
8 min.

Niets kan de koning nog opwinden. Tot er een nobele ridder langskomt ... Maar is de ondode koning aan het flirten? Doordrenkt met dubbelzinnige humor en een welgekomen nerdy-gehalte, is Questbound een middeleeuws fantasyverhaal dat ons leert dat zelfs legendarische, ondode koningen behoeftes hebben.