Image Alt

Educatie

Ben je docent?

We nodigen leraren uit om het festival te bezoeken, de sfeer te komen proeven en meer te leren over de mogelijkheden van animatie als onderdeel van je schoolcurriculum in de toekomst.

Kun je gedurende het festival niet? Het hele jaar door bieden we animatieprogramma’s in samenwerking met filmtheaters in het hele land.

Geïnteresseerd? Neem contact op met educatie@kaboomfestival.nl voor meer informatie.

Lessuggesties

Lees hier hoe het ideale lesprogramma eruitziet en download het lesmateriaal

Opdrachten

Vindt hier praktische opdrachten voor je leerlingen en download de werkbladen

Filmprogramma

Het filmprogramma voor bij jou in de klas

Ons educatieprogramma

We nodigen jou en je klas graag uit voor Kaboom Animation Festival, een gloednieuw animatiefilmfestival in Utrecht van 9 tot 13 november. Kaboom biedt programma’s voor alle leeftijdsgroepen en opleidingsniveaus, tijdens het festival en het hele jaar door.

Basisscholen: Kaboom biedt thematisch gearrangeerde filmvertoningen en animatiewerkplaatsen, in de klas en op het grote scherm voor basisscholen in Utrecht en omgeving. Er zijn verschillende programma’s, geschikt voor de kleuterklas tot groep 8.

Middelbare scholen: voor middelbare scholen ontwikkelt Kaboom op maat gemaakte programma’s van filmvertoningen, workshops en masterclasses. We komen graag langs bij je school en praten met je over wat bij jouw school en studenten past.

Neem contact met ons op via educatie@kaboomfestival.nl voor meer informatie.

November 2020

Met de klas naar Kaboom

Studenten leren alles over animatie tijdens een speciaal kortfilmprogramma waarin verschillende vormen van animatie aan bod komen. Het programma is opgebouwd rond educatieve thema’s zoals vriendschap, pesten, identiteit en culturele verschillen. Elk programma wordt geleverd met een introductie en lesmateriaal voor in de klas.

Wanneer het jou uitkomt

Kaboom bij jou in de klas

Een animator komt naar de klas om alles te vertellen over animatie en om creatief te zijn met de studenten door middel van een kort filmprogramma. Lesmateriaal voor in de klas wordt verstrekt.

Kosten: 3.50 per leerling, minstens 45 leerlingen. Bij minder studenten, wordt de prijs voor 45 leerlingen berekend.

Kosten: vanaf 250 euro voor 2 uur

Meer informatie

Bewegende beelden hebben een grote impact op het wereldbeeld van kinderen. Filmeducatie is gericht op het leren begrijpen en gebruiken van deze beelden en om jezelf creatief uit te drukken. Filmeducatie is nog geen verplicht onderdeel van het curriculum, maar sluit aan bij de kerndoelen 54, 55 en 56 voor kunsteducatie. Een koppeling is ook mogelijk met onder andere leerdoelen als taal, wereldori├źntatie en burgerschap.

Animatiefilm maakt voor veel kinderen deel uit van hun dagelijkse leven. Dat maakt het een toegankelijke kunstvorm die voor iedereen beschikbaar is. Vanuit deze bekende vorm werkt Kaboom aan programma’s die studenten kunstig uitdagen en hun grenzen verleggen. Het festival biedt workshops, gastlessen en filmvertoningen in de klas en op het grote scherm. Door middel van uitdagende, artistieke, progressieve en baanbrekende animaties leren kinderen animatie te bekijken, beoordelen en interpreteren.

De creativiteit van kinderen wordt gestimuleerd op een manier die aansluit bij hun ervaring. Door de programma’s ontdekken ze dat ze zelf creatieve makers zijn en hun verbeelding kunnen vormen.

In de provincie Utrecht werken we samen met Kunst Centraal in het programma Beeld voor Beeld

Kaboom Animation festival maakt deel uit van het Network Film Education, het nationale platform voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie www.filmeducatie.nl