Image Alt

Educatie

ANIMATIE EDUCATIE

Ben jij onderwijzer en lijkt het je leuk om jouw leerlingen kennis te laten maken met animatie? Kaboom nodigt je uit om ons jaarlijkse animatiefestival bij te wonen, om de sfeer te proeven en de mogelijkheden te ontdekken om animatie mee te nemen in het lesprogramma.  

Gedurende het jaar bieden wij verschillende animatie programma’s aan in samenwerking met filmhuizen in heel Nederland.  

Wil je meer weten? Aarzel niet contact met ons op te nemen via educatie@kaboomfestival.nl

EDUCATIE PROGRAMMA

Basis onderwijs: Kaboom biedt thematische filmvertoningen en animatie workshops voor in de klas, en op het grote scherm, door heel Nederland. Er zijn verschillende mogelijkheden, geschikt voor kleuterklassen tot aan groep 8.   

Voortgezet onderwijs: Voor het voorgezet onderwijs biedt Kaboom op maat gemaakte programma’s aan voor filmvertoningen, workshops en masterclasses. We komen graag langs op school om verder te praten over de mogelijkheden en te bekijken welk programma het best aansluit bij de school en de leerlingen. 

WAAROM LES GEVEN IN ANIMATIE?

Bewegende beelden spelen een grote rol bij de ontwikkeling van kinderen. Filmeducatie helpt kinderen bij het begrijpen van beelden, en stimuleert hen om zichzelf uit te drukken op een creatieve manier. Filmeducatie is nog niet een verplicht onderdeel van het lesprogramma, maar is wel in lijn met kerndoelen 54, 55 en 56 van artistiek onderwijs. Er is ook een link te leggen met de leerdoelen op het gebied van oa taal, wereldoriëntatie en burgerschap. 

Animatiefilms zijn vaak al een groot onderdeel van het dagelijks leven van kinderen. Dit zorgt ervoor dat het een heel toegankelijke vorm van kunst is voor hen. Kaboom ontwikkelt programma’s die hen uitdagen op creatief vlak, en hen stimuleren grenzen te verleggen. Door middel van onze workshops, gastlezingen en filmvertoningen van uitdagende, artistieke, progressieve en baanbrekende animatie films leren de kinderen van alles over het bekijken, beoordelen en interpreteren van animatie.  Hun creativiteit wordt gestimuleerd, en het kan hen helpen de creatieve maker in zichzelf te vinden. 

Kaboom Animation Festival is onderdeel van Netwerk Film Educatie, een nationaal platform met een aanbod van verschillende programma’s op het gebied van filmeducatie. 

In de provincie Utrecht werken we samen met Kunst Centraal in het programma Beeld voor Beeld. 

LESSUGGESTIES

Lees hier hoe het ideale lesprogramma eruitziet en download het lesmateriaal.

Opdrachten

Vindt hier praktische opdrachten voor je leerlingen en download de werkbladen.

BEELDVERHAAL

Gratis introductieles in animatie .

FILMPROGRAMMA

Het filmprogramma voor bij jou in de klas.