Image Alt

CJP Cultuurkaart

HAAL MET DE CJP CULTUURKAART KABOOM-FILMS ONLINE NAAR SCHOOL

Kaboom is hét animatiefilmfestival van Nederland. Dit jaar vertonen we meer dan 300 (!) films uit 53 (!!) landen, misschien ook wel online of jouw school. We selecteerden namelijk een aantal parels die behalve prachtig, leuk of spannend, ook educatief zijn. Geschikt voor primair en voortgezet onderwijs en voor diverse vakken en thema’s.

Een filmvoorstelling boeken is simpel door een mailtje te sturen naar tickets@kaboomfestival.nl, het tarief van €3 (per leerling) is te voldoen met de Cultuurkaart. Voor elke leerling kan er dan een individuele code worden verstrekt zodat ze de film, indien gewenst, ook vanaf het eigen scherm kunnen afspelen.

Let op: Dit speciale programma is alleen beschikbaar van 15 maart tot en met 5 april!

LANGE FILMS

MOSLEY

96 min – Engels gesproken, niet ondertiteld

Fantasievolle parabel over slavernij, waarin een jonge ‘thoripant’ het juk van lastdier van zich af wil werpen. De kleine rebel neemt zijn familie op sleeptouw op een gevaarlijke reis naar de mythische stad waar soortgenoten in vrijheid zouden leven.

CALAMITY
85 min
 – LET OP: zowel  beschikbaar in Nederlands nagesynchroniseerde versie als in Frans gesproken/Engels ondertitelde versie.

Wie Het Wilde Westen zegt, denkt onmiddellijk aan stoere cowboys. Maar ook in 1863 waren er meiden die hun mannetje stonden. Kijk maar in deze originele en kleurrijke coming of age-film naar hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische westernheldin Calamity Jane.

FEELS GOOD MAN
94 min – Engels gesproken, niet ondertiteld

Wat als het internet (en onfrisse lui) er met jouw werk aan de haal gaan? Het overkwam Matt Furie, de schepper van het stripfiguurtje Pepe the Frog. Een onschuldige, grappige kikker. Tótdat Pepe een favoriete meme en boegbeeld werd van extreemrechtse clubs. En dat voelt helemaal niet goed man, laat deze prijswinnende documentaire zien.

Korte film programma's

NEW DIRECTIONS 
70 min

Animatie is grenzeloos. Helemaal in deze selectie van korte films, letterlijk en figuurlijk uit alle windstreken. Van een videoclip uit Cyprus tot verrassende films uit landen waar je nog nooit een (animatie)film uit zag, zoals Oeganda en Indonesië.

SHORTS IN COMPETITION 5
68 min

Tien films die stuk voor stuk kanshebbers zijn op een animatieprijs. Alle 10 goed dus! Het overkoepelende thema is ‘(Menselijke) Natuur’, en dat krijgt op heel diverse manieren vorm. Bijvoorbeeld in het epische plastic-ballet van Orgiastic Hyper-Plastic: oogstrelend mooi, maar helemaal gemaakt met gevonden zwerfafval. Of wat te denken van Plantarium, waar een tuinman opeens een jongetje in een plantenpot ontdekt?