Image Alt

Filmprogramma

Voor de vertoning in de klas is een computer met internetverbinding nodig en een beamer of digibord. De online films worden streaming afgespeeld, waarbij de kwaliteit van het afspelen automatisch aangepast wordt aan de capaciteit van de internetverbinding bij de school en de beamer of het digibord om de hoeveelheid data soepel binnen te halen. De deelnemende scholen kunnen hier binnenkort inloggen.

Het filmprogramma bestaat uit twee delen. Deel 1 is verzamelprogramma met vier korte films en het tweede deel is een film van ruim twintig minuten. Voor het tweede deel kun je kiezen uit twee titels uit de Nederlandse serie Nu of Nooit die speciaal gemaakt is voor 8+ met originele verhalen die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving. Maar je kunt ze natuurlijk ook allebei kijken als je voldoende tijd hebt.

Deel 1: De shorts

Cats & Dogs (Katten & honden)
Jesús Pérez, Gerd Gockell, Zwitserland/Duitsland, 2015, 6 minuten
Het verhaaltje begint met een jongen en zijn hond. Dan komt er een meisje bij. De jongen vindt het meisje leuk, maar de tekenaar moet hem wel een zetje geven om naar het meisje toe te gaan. Het meisje heeft een kat. De hond is jaloers en kan ook de kat niet uitstaan. Vriendschap kun je niet afdwingen, maar soms helpt het noodlot een handje.

Electric Soul (Elektrostad)
Joni Männistö, Finland/Zuid-Korea, 2013, 5 minuten
Heb je wel eens een printplaat uit een computer of een mobieltje gezien? Dat is de kaart met elektronica waarop allerlei schakelingen worden gemaakt zodat het apparaat kan werken. Het lijkt soms net een heel drukke stad.

Sabaku
Marlies van der Wel, NL 2016, 2:20 minuten
Als Sabaku zijn beste vriend Buffalo verliest moet hij een nieuw vriendje zoeken. Hij probeert een band te krijgen met verschillende dieren, maar komt er al snel achter dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Sabaku moet bergen verzetten, maar zal niet rusten voordat hij vindt wat hij zoekt.
Met haar debuutfilm Zeezucht won Marlies van der Wel Vakprijs voor Nederlandse animatie op het Holland Animation Film Festival 2016. De jury roemde haar unieke stijl, die collagetechnieken vermengt met mooi geanimeerde details en de sympathieke en subtiele boodschap. In 2006 won ze ook al de tweede prijs van de studentencompetitie van het HAFF (voor BWAP!).

Deel 2: Nu of Nooit

Keuzfilm: Kop Op
Job, Joris & Marieke, NL 2016, 21 minuten, NL gesproken
Een wasmachine blijkt vreemde krachten te bezitten. Een absurd verhaal over drie vrienden die per ongeluk van hoofd wisselen en daardoor elkaars leven moeten overnemen. Hierdoor belanden de vrienden in komische en ook leerzame situaties. Kunnen ze het geheimhouden? En krijgen ze ooit weer hun eigen hoofd terug? De film doet het uitstekend in het internationale festivalcircuit. Won de Grand Prix Short van het International Children’s Film Festival of New York 2017.

Keuzefilm: Polska Warrior
Camiel Schouwenaar, NL 2017, 25 minuten, NL en Pools gesproken
Avonturenfilm over angst, liefde en heldendaden. Eryk, alias Polska Warrior, is de onbetwiste held in de game Goldhunter, maar in het echte leven merkt niemand hem op. Zijn game-buddy Laura laat zien dat hij zijn game-vaardigheden ook buiten het spel kan gebruiken. Zodat hij het kan opnemen tegen zijn dominante vader. Winnaar Grand Prix Nederlandse animatie op het HAFF 2017. De jury noemde het “Een verhaal vol eerlijke karakters en dialogen. Het neemt je mee naar een hartverwarmend einde.”

Rechten en disclaimer
© rechthebbenden films en Kaboom Animation Festival
Alle rechten van de producent en de eigenaar van de opgenomen werken zijn voorbehouden.
Alleen bestemd voor vertoning zoals overeengekomen met het Kaboom Animation Festival.
Behoudens toestemming zijn duplicatie, verhuur, doorverkoop, openbare vertoning en uitzending verboden.