Image Alt

Official selection 2024

Het wachten is voorbij. Het is eindelijk tijd om de Officiële Selectie voor Kaboom Animation Festival 2024 bekend te maken. Bereid je voor op een zorgvuldig samengestelde collectie explosies, emotie en talent die je sprakeloos zullen achterlaten.  Dit jaar zullen in totaal 178 films en VR-games strijden op ons glorieuze cinematografische slagveld. De concurrentie is hevig, dus het wordt een spannende wedstrijd om te zien wie er als winnaar uit de bus komt. 

Met negen categorieën voor het publiek om te verkennen, is er voor ieder wat wils. Verwacht een overweldigende – maar gezond – overaanbod van korte films voor jong en oud en alles daartussenin. We kijken ernaar uit om deze geweldige werken te vieren, te bespreken, te koesteren en te verslinden. Doe je met ons mee?  

Psst… Wil je een geheim weten? De winnaars van de Officiële Kaboom Competition, in de categorieën Best Short Film en Best Dutch Professional Short Film, zijn automatisch in aanmerking om deel te nemen aan de ACADEMY AWARD® Short Film competition. Dit is een belangrijke erkenning, want elk jaar maken deze twee winnende films kans om te worden gekwalificeerd voor een OSCAR®.