Image Alt

Pers

KABOOM ANIMATION FESTIVAL

Kaboom Animation Festival is een jaarlijks evenement waar professionals en fans elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en samen genieten van wat animatie ons kan bieden. Het festival presenteert zowel scherpe, experimentele arthouse als levendige verhalen voor families en kinderen. 

 

Niet alleen viert Kaboom animatie in al zijn geuren en kleuren, maar het brengt ook de Nederlandse animatiefilmindustrie samen. Niets is trouwens zo mooi als het contact tussen filmauteurs en filmfans. Zo kunnen makers hun zinnenprikkelende kunst voorstellen aan het brede publiek. 

Contact

The Publicity Company, Trix van Alphen
Trix@publicy.nl

Materials & info

Aneta Ozorek – Artistic Director

Aneta Ozorek

Naast haar positive als Artistiek Directeur bij Kaboom Animation Festival, bezit Aneta Ozorek tonnen ervaring als curator en organistor van filmevenementen, educatieve workshops, exhibities en festivals op het Europese continent. 

Ze is het hoofd van de kortfilmsectie van het CEE Animation Pitching Forum, lid van raad van bestuur van REX Animation Festival (Zweden) en Short Film Conference. Ozorek maakt ook deel uit van de European Children Film Association en heeft als illustrator al zes kinderboeken gepubliceerd. 

 

Annabet Langkamp - Business Director

Annabet Langkamp

De wereld van filmfestivals heeft geen geheimen voor Annabet Langkamp. Na het behalen van haar Master Film & Television Studies aan de Universiteit van Amsterdam (2002) ging ze aan de slag als producer bij IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), waar ze een erg gewaardeerde productiecoördinator en HR-manager is geworden. Ze was een cruciale factor in de groei en professionalisering van IDFA en is nu begonnen aan een nieuwe uitdaging: Kaboom bij de hand nemen en het grootste animatiefilmfestival van Nederland te laten groeien in al zijn facetten. 

Naar eigen zeggen is ze nog geen grote animatiefilmkenner. Alhoewel… De legende gaat dat Annabet zo’n fan was van Jan Svankmajers stop-motionfilm Alice (in Wonderland) dat ze haar dochter ernaar vernoemde. Als mens staat ze voor vrouwenrechten, inclusie en teamspirit.  

Annabet Langkamp

Logo's

industry days

Press Release 2023
Older Press Releases (2022 - 2019)
Stills Kaboom 2023

Unicorn wars

Blind Willow, Sleeping Woman

From the Main Square

My Love Affair with Marriage

Perfect Blue

The Tune

Meer over Kaboom

Meer over Kaboom Animation Festival

Kaboom Animation Festival is onze naam sinds 2019, toen Holland Animation Film Festival (1985) en KLIK! Amsterdam Animation Festival (2007) fuseerden tot een gloednieuw festival dat het beste van beiden combineert. Het offline festival vindt plaats van 24 maart t/m 2 april 2023 in zowel Utrecht als Amsterdam. De kortfilmcompetities worden ook online aangeboden.  

 

Programma Kaboom ’23
Het programma van Kaboom Animation Festival bestaat uit verschillende competities: van gedurfde, frisse en unieke shorts tot de krachtigste features, innovatieve VR-stukken, documentaires, Nederlandse shorts, de nieuwste games, opdracht- en studentenwerk en specials voor kinderen. In 2023 is het thema van het Kaboom Animation Festival Beyond Perfection.

 

Industrie 

Kaboom ziet het ondersteunen van de Nederlandse animatie-industrie als een van haar kerntaken en wil animators en creatievelingen inspireren en verenigen. Daarom organiseert Kaboom de Kaboom Industry Days tijdens het festival. De Kaboom Industry Days vinden plaats op 28 en 29 maart 2023. Er is steeds een uitgebreid programma met panels, showcases en presentaties voor professionals, studenten en young professionals, gericht op het versterken van netwerken, het introduceren van nieuw talent, het creëren van samenwerkingsverbanden en het bundelen van de krachten om de Nederlandse animatie in een internationale context verder te ontwikkelen.