Short Sweets (6+)

Locatie: 
Offline Locatie: 
Online

60 min. | Dialoog taal: Dutch

Een programma van schattige en leerrijke kortfilms die even zoet smaken als het lekkerste snoep. Ga helemaal op in deze charmante verhaaltjes met personages zoals enkele niet zo snuggere vogels, de Autosaurus Rex, twee katten die Piet Mondriaan leren kennen, een reusachtig Rotswezen, een ongelukkige vossenkoningin en nog vele anderen. (Programma samengesteld voor kinderen van 6 jaar en ouder.)


Tijden

Available ONLINE from Vrijdag 24 Maart 2023

Tickets
Zondag 02 April 2023
11:15 Eye Cinema 2

Tickets
Deel:

VERTOOND IN DIT PROGRAMMA:

Student Film

Boom

Regisseur: 
Gabriel Augerai 
Romain Augier 
Laurie Pereira De Figueiredo 
Charles Di Cicco 
Yannick Jacquin
 / 
France, 2022
7 min.

Ren voor je leven! Enkele niet al te snuggere vogels proberen hun eitjes te redden tijdens een vulkaanuitbarsting.

Student Film

Cat

Regisseur: 
Julia Ocker
 / 
Germany, 2022
4 min.

Deze kat heeft een bijzonder lekker recept voor Muizensoep! Een heerlijke en leerrijke aflevering van Julia Ockers serie Animanimals.

Student Film

Mira is Dead

Regisseur: 
Eva Lenis
 / 
The Netherlands, 2022
1 min.

Jemig, wat erg. De kat Mira is niet meer. Otto, vier jaar oud, legt uit wat er met haar is gebeurd.

Student Film

The Turnip

Regisseur: 
Silja Saarepuu 
Piret Sigus
Maker: 
Silja Saarepuu 
Piret Sigus
 / 
Estonia, 2022
7 min.

Deze unieke film is gebaseerd op een aloud Slavisch volksverhaal dat al eeuwenlang wordt verteld vanuit het standpunt van de boeren. Nu krijgen we eindelijk eens vanuit een andere hoek te zien wat er gebeurde toen de boeren groenten aan het verbouwen waren. Zelfs de oudste verhalen kunnen vandaag relevant blijken.

Student Film

Franzy’s Soup-Kitchen

Regisseur: 
Ana Chubinidze
 / 
France
 / 
Georgia, 2021
9 min.

Welkom in Franzy's keuken! Alleen op haar asteroïde leidt Franzy een gelukkig leven totdat de heerlijke soep die haar ouders haar hebben nagelaten op is. Misschien kan de naburige planeet helpen? Al snel ontdekt Chef Franzy dat haar speciale roze soep niet enkel heerlijk is, maar ook magisch.

Student Film

The Wolf and the Dog

Regisseur: 
Héloïse Le Bail
 / 
France, 2022
3 min.

Vrij geïnspireerd op het tijdloze gedicht Le Loup et le Chien van Jean de La Fontaine, toont deze cartooneske kortfilm een hond, vol van zichzelf maar ook behulpzaam, en een wolf, vrij als lucht maar enorm hongerig. Wat is vrijheid? Da's de vraag! Deze film maakt deel uit van de 9de editie van Fresh Out of School, een verzameling van dertien kortfilms op basis van gedichten met als thema "Vrijheid", geregisseerd door jonge animatoren net na hun studies.

Student Film

Autosaurus Rex

Regisseur: 
Marcel Barelli
 / 
Switzerland, 2022
6 min.

Onder de vele soorten die op onze planeet wonen, onderscheidt er zich eentje van de anderen door zijn enorme kracht en zijn impact op onze ecosystemen: de Autosaurus Rex! In de vorm van een documentaire onderzoeken we het leven, de geschiedenis en de problemen van de machtige Autosaurus Rex ... (Maar lijkt die soort niet een beetje op een auto? Hmmm ... Het is alsof de film ons iets probeert te vertellen!)

Student Film

The Queen of the Foxes

Regisseur: 
Marina Rosset
 / 
Switzerland, 2022
9 min.

De koningin der vossen is de droevigste van allemaal. Om haar op te beuren, zwermt haar bezorgde bende 's nachts uit om de stiekem geschreven, maar uiteindelijk niet verstuurde liefdesbrieven van de stadsbewoners uit het vuilnis te halen, en voor haar voeten te leggen. The Queen of the Foxes is een betoverende kortfilm die ons eraan herinnert dat er in elk van ons wel een hopeloze romanticus schuilt. Met schilderlijke beeden in impressionistische stijl is deze film een ode aan de liefde.

Student Film

Pim & Pom at the Museum: The Big City

Regisseur: 
Gioia Smid
 / 
The Netherlands, 2021
5 min.

Ga mee met Pim & Pom, twee nieuwsgierige katten, op een ontdekkingsreis in de fascinerende wereld van de kunst. Als Pom vertelt dat het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan een plattegrond is van New York, wil Pim meteen naar de allerhoogste wolkenkrabber. Wie van de twee is het snelst boven?

Student Film

Luce and the Rock

Regisseur: 
Britt Raes
 / 
Belgium
 / 
The Netherlands
 / 
France, 2022
13 min.

Op een dag verstoort een reusachtig Rotswezen het rustige leven in het dorp waar Luce woont met haar mama. Hij vernietigt ale huizen, inclusief dat van Luce! Luce is boos en vastbesloten om het Rotswezen mee terug te leiden naar zijn huis. Maar de Rots heeft meer gemeen met Luce dan ze eerst dacht ... Een verhaal van twee onverwachte vrienden die samen de confrontatie aangaan met hun angst voor het onbekende. Na Catherine slaagt animator Britt Raes er opnieuw in om onze harten verwarmen met haar geheel eigen stijl.