Melkweg X Kaboom Anime 18/03/’23

Check Michael Arias & Takashi Nakamuraon: ‘Harmony’ op 18 maart bij @melkwegamsterdam! 💛

Opwarmen voor Kaboom Animation Festival 2023 met de maandelijkse anime avond in Melkweg Cinema met Harmony van Michael Arias (Tekkonkinkreet) en Takashi Nakamura (A Tree of Palme)!

Is dit de manier waarop de wereld eindigt? Harmony is gebaseerd op de gelijknamige roman van sciencefictionauteur Project Itoh en speelt zich af in een utopie in de verre toekomst. Japan heeft een baanbrekende medische technologie gecreëerd die ethiek, gezondheid en sociale interactie controleert om een perfecte wereld op te zetten. Tuan Kirie, een vrouw die ooit een groepszelfmoordpoging op de middelbare school overleefde om in opstand te komen, werkt als senior onderzoeker voor de Wereldgezondheidsorganisatie. Tuan wordt belast met een massale zelfmoordzaak en moet haar verleden onder ogen zien en proberen de waarheid achter deze wereld, waarin individuele autonomie geheel dreigt te verdwijnen, aan het licht te brengen.

Harmony is een tot nadenken stemmend commentaar op een veelheid aan maatschappelijke thema’s. Het labyrintische verhaal maakt plaats voor een filosofische reis verteld door een gedetailleerde mix van 2D en 3D animatie, geproduceerd door Studio 4°C. Laat het zielverpletterende verhaal en de weelderige visuals op je inwerken en ontdek een andere “Brave New World” die misschien niet begrijpt wat ons echt menselijk maakt.

Bestel je tickets hier!