There’s a new film festival in town

Na maanden van voorbereiding en anticipatie zijn KLIK en HAFF in Utrecht verheugd om de nieuwe naam van hun samenwerking vrij te geven: Kaboom Animation Festival.

Kaboom Animation Festival vindt plaats van 9 tot 17 november in Utrecht en Amsterdam. Het programma in Utrecht richt zich uitsluitend op animatie voor kinderen en gezinnen. De programmering in Amsterdam, aan de andere kant, zal een breed scala van de nieuwste en beste animaties voor volwassenen tonen en een speciale focus op industriële evenementen.

We starten de viering op 9 november met vijf dagen kleurrijk, gezinsgericht programmeren op verschillende locaties in Utrecht. Bezoekers jong en oud kunnen oog in oog komen te staan ​​met hun favoriete geanimeerde personages – zoals Shaun the Sheep, Wallace & Gromit en Ella, Oscar & Hoo – en veel films bekijken die alleen in Utrecht te zien zijn. Duik in de werelden van het Koreaanse verhaal van The Satellite Girl en Milk Cow (Hyeong-yoon Chang, 2014, ’81), bouw een geanimeerde wereld in drie dagen of ga op expeditie met het hele gezin om de geluiden van Utrecht op te nemen. Zowel kleine als volwassen ontdekkingsreizigers kunnen zich in ons verkenningsstation en workshops voor verschillende leeftijdsgroepen verdiepen. Daarnaast organiseren we de allereerste Young Industry Day van Nederland in Utrecht. Mis je kans niet om nieuw animatietalent van kunstacademies in Nederland te ontmoeten.

Op 13 november verplaatsen we de show naar de Westergasfabriek in Amsterdam, waar we doorgaan met het vieren van alle geanimeerde dingen. We zullen de beste geanimeerde shorts laten zien die strijden om onze prijzen, we zullen onze nieuwe favoriete Amazon-serie Undone (Hisko Hulsing, 2019) binge, luisteren naar verhalen over rampzalige animatieprojecten tijdens de Night of Shame, vieren 100 jaar Nederlandse animatie en duiken in Koreaanse animatiefilms – zowel vintage als hedendaags. Maak je klaar voor premières, industrie-evenementen, internationale sprekers, awardshows, tentoonstellingen, feesten en nog veel meer. Eerste bevestigde functies zijn Funan (Denis Do, 2018, 88 ‘), een ontroerend verhaal van moed en opoffering in het aangezicht van onuitsprekelijke tijden, en Away (Gints Zilbalodis, 2019, 74’), gemaakt door een 25-jarige- oude Letse animator helemaal alleen. Deze Annecy-winnaar is een hypnotiserend verhaal over een jonge man die door een onbekende wereld reist.

We zijn ook super enthousiast om onze eerste spreker te bevestigen: Mike Hollingsworth, supervisor van BoJack Horseman.

Kaboom in Utrecht
Dates: 9 – 13 November
Locations: Louis Hartlooper Complex, Het Huis Utrecht, Kinepolis, Het Utrechts Archief, Utrecht Library, (more TBA)

Kaboom in Amsterdam
Dates: 13 – 17 November
Locations: Het Ketelhuis & Machinegebouw on Westergasterrein

Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.