Culturele Zondag Uitfeest: Kaboom Animation Festival Shorts

We werken samen met Hoogt on Tour om je een aantal kunstzinnige korte films te presenteren als onderdeel van ‘Culturele Zondag – Uitfeest’ in het Academiegebouw in Utrecht op 15 september. We tonen korte films van jonge makers uit Nederland.

Programma
Helen Anna Flanagan – The Dynamists (11 min.)
De korte experimentele film The Dynamists draait om twaalf opstandige tieners en de Vlaamse dichter en muzikant Angelo Perrotti. Hintend op het coming of age genre, probeert de film de dynamiek van de jonge volwassenheid te begrijpen, waar rebellie en conflict essenti√ęle elementen van groei zijn.

Johannes Langkamp – Falling Frames (1 min.)
Falling frames is de eerste video in een serie waarin Langkamp de framing en visualisatie van het driedimensionale perspectief in een tweedimensionaal medium onderzoekt. Een verkenning van de ruimte en hoe we deze ervaren.

Moniek van der Kallen and Dylan and Lazlo Tonk – Expose (12 min.)
De korte dansfilm Expose gaat over kijken en bekeken worden. Een meisje danst vrij en ongeremd in de privacy van haar eigen kamer. Maar is ze alleen? Haar speelse nieuwsgierigheid maakt plaats voor paniek wanneer ze de controle lijkt te verliezen over wat ze toestaat en wat niet.

Location
Academy Building Utrecht University (Domplein 29), tussen 12.00 and 17.00.

Price
Gratis & doorlopend toegankelijk

Hoogt on Tour
Na het vertrek van Filmtheater ’t Hoogt uit het centrum van Utrecht, toont Hoogt on Tour films op verschillende locaties in de stad. Hoogt on Tour selecteert en programmeert unieke films, documentaires en klassiekers voor specifieke doelgroepen. Meer informatie over dit project vind je hier.