Image Alt

FAQ

Kaboom Animation Festival 2023

Tickets

Hoe koop ik tickets?  

Voor zowel ons online als voor ons offline programma, kun je het beste online je tickets kopen zodat je verzekerd bent van je stoel. Er zijn ook kassa’s op onze locaties voor als je er online niet uitkomt.

 

Waar zijn de kassa’s op het festival?  

Je vindt onze kassa’s bij Filmtheater de Slachtstraat, Bibliotheek Neude en Eye Filmmuseum.  

 

Wat voor soort tickets kan ik kopen?  

Kijk op deze pagina en je hebt een goed overzicht van alle mogelijkheden.  

  

Hoe werkt een Mad Animation Lover Pas?   

Je koopt deze pas eenmalig en daarna kun je elke reguliere filmscreening, VR experience of workshop reserveren, vergeet niet je plekje te reserveren! Als je je bedenkt is het altijd mogelijk om je plek te annuleren. P.s. Vergeet niet dat dit een persoonlijke pas is, dus je kunt er maar één kopen en je kunt deze pas niet delen met iemand anders.Events die niet gratis te bezoeken zijn met deze pas: The Kaboom Industry Days, het Cine-concert: Poo Poo Pee Doo (je krijgt wel 10 euro korting!) en het laten zetten van een tattoo van Veronica Martiradonna.

  

Welke kortingen bieden jullie aan?  

Als je het festival met een groep wilt bezoeken, kun je onze 5-bumpy rides kopen die toegang geven tot 5 tickets voor de prijs van 4. Dit is geen persoonlijke kaart, dus je kunt er ook mee naar vier voorstellingen met je bestie, of naar één voorstelling met je korfbalteam.  

  

Krijg ik e-tickets of gedrukte tickets?  

Je ontvangt per e-mail een e-ticket als PDF die je kunt printen of kunt laten scannen van je mobiel in de bioscoop. Je kunt ze vinden als je inlogt op je account op onze website.  

  

Ik heb geen bevestigingsmail/tickets/etc. ontvangen.  

Als je inlogt op je account op onze website, krijg je het volledige overzicht van alles wat je hebt gekocht. En het mooie is: al je tickets staan hier ook in, dus je kunt ze niet meer kwijtraken!  

  

Hoe krijg ik mijn geld terug als ik niet kan gaan?  

Wij bieden helaas geen terugbetalingen of vergoedingen aan.  

 

Kan ik mijn ticket ruilen voor een andere film?  

Sorry, dat kan niet. Waarschijnlijk moet je gewoon naar allebei de beide films gaan 😉  

  

Welke kortingen bieden jullie aan?  

5 Bumpy Rides korting: koop 5 tickets voor slechts €40,00. Dat betekent € 10 korting!   

Mad Animation Lover Pas: voor €100 mag je naar zoveel films als je wilt! Zowel on- als offline. Events die niet gratis te bezoeken zijn met deze pas: The Kaboom Industry Days, het Cine-concert: Poo Poo Pee Doo (je krijgt wel 10 euro korting!) en het laten zetten van een tattoo van Veronica Martiradonna.

All You Can Eat Online Pas: met deze pas krijg je toegang tot alle online vertoningen!  

We Are Public leden: Als We Are Public-lid kun je ook naar een selectie films! Hou onze samenwerking in de gaten via hun website & socials!  

Cineville leden: Als Cineville lid kun je naar ons volledige offline festival! Check hun website en nieuwsbrief met de informatie over de samenwerking.   

Stadspas leden: Als Stadspas lid kun je ons Amsterdamse programma bekijken! Stadspas Amsterdam zal je voorzien van alle info die je nodig hebt.  

U-pas leden: Als U-pas lid krijg je een 40% procent korting op ons Utrecht programma of betaal je met het tegoed op je kaart. Je kunt niet vooraf een kaartje reserveren, maar je kunt gewoon naar onze kassa in Bibliotheek Neude of Slachtstraat Filmtheater komen.  

Korting voor bibliotheekkaarthouders: Ben je lid van de bibliotheek in Utrecht? Dan krijg je 20% korting op alle voorstellingen en VR experiences in de bibliotheek! Hou de communicatie vanuit Bibliotheek Neude goed in de gaten. 

  

Ik kom in aanmerking voor korting maar heb een regulier ticket gekocht.  

Let bij het kopen van een ticket op alle beschikbare kortingen (zie hierboven). Haastige spoed is zelden goed 😉 

  

Kan ik een passe-partout of korting krijgen als ik naar veel films ga?  

We hebben verschillende ticketopties die inspelen op de verschillende behoeften. Om de volledige online collectie (van meer dan 120 shorts!) op aanvraag te bekijken, bieden we de Online All You Can Eat Pas aan. Om alles on- & offline te bekijken, bieden we de MAD Animation Lover Pas. Wil je het professioneel houden? Koop tickets voor de Industry DaysCheck onze ticketing pagina om op de hoogte te blijven van alle details.  

Films

Is er een tijdslimiet om online films te bekijken?  

Nee, die is er niet! Je kunt zoveel kijken als je wilt tussen 24 maart en 2 april!  

 

Is de inhoud van Kaboom Animation Festival 2023 beschikbaar buiten Nederland?  

De publieke content is alleen beschikbaar voor IP-adressen die in Nederland geregistreerd staan. Professionele gasten met een Industry Accreditation hebben wel toegang tot de online collectie van buiten Nederland.  

  

Is het online programma hetzelfde als het offline programma?  

Online kun je alleen alle Shorts in Competitie en de twee Kids programma’s bekijken.

  

Hoe vaak kan ik de film(s) (opnieuw) bekijken?  

Maak je geen zorgen, we zorgen goed voor jullie! Tijdens het festival (24 maart – 15:00u tot 2 april – 0:00u) zijn alle films onbeperkt te bekijken!  

  

Is er (enige) ondertiteling?  

Het merendeel van onze inhoud zal in het Engels zijn, zonder ondertiteling. Films in een andere taal dan het Engels worden in het Engels ondertiteld. 

 

Kan een online vertoning uitverkocht raken?  

Tenzij jullie het internet laten crashen (wat natuurlijk mogelijk is), kan een online vertoning niet uitverkocht raken. Alle content tijdens het festival is on demand beschikbaar.  

  

Ik ben verhinderd. Kan ik een terugbetaling krijgen?  

Ai, het spijt ons, maar dit is niet mogelijk. Onze excuses! Maak alsjeblieft iemand anders blij met je ticket. 

 

Op welke apparaten kan ik kijken?  

Zolang het een scherm en een stabiele internetverbinding heeft, zou het goed moeten gaan. Chrome, Safari, Firefox en Microsoft Edge zijn de meest betrouwbare browsers om films te streamen.  

 

De kwaliteit van films lijkt in lage resolutie te zijn, wat is er aan de hand?

Het is normaal als de eerste paar seconden minder goed worden weergegeven. Als de verbinding goed genoeg is, zal de speler daarna overschakelen naar HD. Wij bieden de inhoud aan in 360p, 720p, 1080p, 2K en soms 4K.  

Andere vragen

Wanneer vindt het festival plaats?  

Echt? Dit moet op je kalender staan sinds 5000 jaar voor Christus. Kaboom Animation Festival begint op 24 maart en eindigt op zondag 2 april 

 

Waar vindt het festival plaats?  

Het festival vindt plaats in Utrecht, Amsterdam en online. Utrecht: 24 t/m 30 maart op drie verschillende locaties: Slachtstraat Filmtheater en de Bibliotheek Neude (28, 29, 30). Ook zijn er de Industry Days die plaatsvinden in de HKU.  

Amsterdam: 30 maart t/m 2 april vertonen we voornamelijk in Eye. Met enkele evenementen en voorstellingen in Cinetol, Boom Chicago, Melkweg en Cinema de Vlugt. Zie de informatie over locaties hier.

 

Voor welke leeftijden is Kaboom?  

Bij Kaboom is iedereen welkom van 3 tot 300 jaar. In ons Kaboom Kids programma staat per programma duidelijk aangegeven welke leeftijdsgroep van toepassing is.  

 

Kan ik mijn baby meenemen naar Kaboom?  

U kunt je baby meenemen naar de festiviteiten, maar onze voorstellingen zijn over het algemeen te lawaaierig en te druk voor kids onder de drie jaar.  

  

Hoe blijf ik op de hoogte van (festival)nieuws?  

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en elk nieuwtje verschijnt direct in je inbox. Je kunt ons ook vinden op Instagram en Facebook.

   

Ik heb een andere vraag. Hoe/waar kan ik contact opnemen?  

Heb je een specifieke ticketvraag mail ons dan op tickets@kaboomfestival.nl. Heb je een algemene vraag stuur dan je bericht naar support@kaboomfestival.nl. We doen ons best om je zo snel mogelijk te antwoorden! Tijdens het festival (van 10u tot 21u) hebben we een chatfunctie op onze website om je heel snel te helpen 🙂  

  

Wat gebeurt er met de foto’s die tijdens het festival gemaakt worden?  

De foto’s die door onze professionals worden genomen, worden alleen gebruikt voor promotionele doeleinden voor Kaboom Animation Festival.  

Locaties

Hoe kom ik bij de locaties?  

Je vindt de Kaboom locaties hier.

 

Is het festival toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit?  

Gelieve op de website te vinden welke zalen toegankelijk zijn voor rolstoelen.

Tickets voor het online festival

Waar kan ik tickets kopen?  

Als je naar onze ticketing website gaat vind je verschillende tickets die je kunt kopen. Kies voor de All You Can Eat Online Pass. Deze geeft je toegang tot alle online films!  

  

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat moet ik doen?  

Als je inlogt op je account op onze website, krijg je het volledige overzicht van alles wat je hebt gekocht. En het mooie is: al je tickets staan hier ook in, dus je kunt ze niet meer kwijtraken! Toch moeite om ze te vinden? Neem dan contact op met tickets@kaboomfestival.nl.  

  

Krijg ik e-tickets of “echte” tickets?  

Als je je tickets online bestelt, krijg je een e-ticket in PDF opgestuurd. Je kunt tickets ook kopen aan de kassa van de voorstelling op de dag van het evenement.  

  

Ik krijg een foutmelding bij het afrekenen, wat kan ik doen?  

Neem contact met ons op via tickets@kaboomfestival.nl 

   

Waarom verzamelen jullie mijn gegevens en kan ik alleen deelnemen als ik jullie toegang geef tot mijn gegevens?  

Door in te loggen heb je al je kaartjes op één plek. Je kunt nu niets meer kwijtraken!  

Account

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat moet ik doen?  

Als je jouw gegevens kwijt bent, geen zorgen.. Ga naar de inlogpagina en klik op ‘wachtwoord vergeten’ en wij maken het in orde!  

  

Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van mijn gegevens tijdens de registratie. Kan ik dit wijzigen?  

Tuurlijk! Alle persoonlijke gegevens kunnen worden bijgewerkt of gewijzigd na het inloggen op het account. Klik gewoon op het potloodje naast het gewenste onderwerp en pas de gewenste informatie aan. Klik op ‘opslaan’ en voilá! 

 

Hoe kun je alle animaties bekijken?  

Als je inlogt, openen de deuren van de enige echte animatiehemel. Je krijgt een overzicht van het festival en de films, die onderverdeeld zijn in verschillende categorieën. Wil je meer weten? Elke film heeft een korte synopsis om een voorproefje te geven van wat je kunt verwachten.  

  

Waarom verzamelen jullie mijn gegevens en kan ik alleen deelnemen als ik jullie toegang geef tot mijn gegevens?  

Door in te loggen heb je al je kaartjes op één plek. Je kunt nu niets meer kwijtraken!  

Professionals

Ik heb een animatiefilm gemaakt, kan ik die inzenden voor het festival?  

Onze oproep voor inzendingen loopt van 15 mei tot 2 oktober dit jaar (2023). We kijken uit naar je inzending! Hou onze website in de gaten voor nieuwtjes.