Image Alt

FAQ

Kaboom Animation Festival 2024

Ticketing

Hoe koop ik tickets?  

Kaboom tickets, voor zowel ons online als ons offline programma, kun je het beste van tevoren online kopen. Als dat niet jouw ding is, of je besluit spontaan nog een voorstelling te willen zien, dan kun je ook terecht bij de festivalkassa op locatie. Ons team staat klaar om je te helpen! 

 

Waar zijn de kassa’s op het festival?  

Je vindt onze kassa’s bij Filmtheater de Slachtstraat, Bibliotheek Neude en Eye Filmmuseum 

 

Wat voor soort tickets kan ik kopen?  

Kijk op deze pagina en je hebt een goed overzicht van alle mogelijkheden 

 

Hoe werkt een Mad Animation Lover Pas?   

Na aankoop van deze pas kun je gratis tickets boeken voor elke film, VR experience of workshop, vergeet niet je plekje te reserveren! Als je toch niet kunt, vragen we je het ticket te annuleren, zodat een andere Kaboomer op die stoel kan zitten. P.s. Deze pas is persoonlijk, dus per voorstelling kun je slechts één ticket boeken voor jouw eigen gebruik.  

  

Welke kortingen bieden jullie aan?  

Als je het festival met een groep wilt bezoeken, kun je onze 5-bumpy rides kopen die toegang geven tot 5 tickets voor de prijs van 4. Dit is geen persoonlijke kaart, dus je kunt er ook mee naar 2,5 voorstellingen met je bestie, of naar één voorstelling met je korfbalteam.  

  

Krijg ik e-tickets of gedrukte tickets?  

Je ontvangt per e-mail een e-ticket als PDF die je kunt printen of kunt laten scannen op je mobiel in de bioscoop. Je kunt ze vinden als je inlogt op je account op onze website.  

  

Ik heb geen bevestigingsmail/tickets/etc. ontvangen.  

Als je inlogt op je account op onze website, krijg je het volledige overzicht van alles wat je hebt gekocht. En het mooie is: Al je tickets staan hier ook in, dus je kunt ze niet meer kwijtraken 

  

Hoe krijg ik mijn geld terug als ik niet kan gaan?  

Wij bieden helaas geen terugbetalingen of vergoedingen aan. Als je een vergissing hebt gemaakt bij jouw aankoop kun je vast een van je vrienden blij maken! 

 

Kan ik mijn ticket ruilen voor een andere film?  

Sorry, dat kan niet. Als je een vergissing hebt gemaakt bij jouw aankoop, moet je waarschijnlijk gewoon naar beide films gaan 😉  

  

Welke kortingen bieden jullie aan?  

5 Bumpy Rides korting: Koop 5 tickets voor slechts €44,00. Dat betekent € 11 korting!   

Mad Animation Lover Pas: Voor €111 mag je naar zoveel films als je wilt! Zowel on- als offline.  

All You Can Eat Online Pas: Voor € 30 krijg je toegang tot alle online vertoningen!

We Are Public leden: Als We Are Public-lid kun je ook naar een selectie films! Hou onze samenwerking in de gaten via hun website & socials! 

Cineville leden: Als Cineville-lid moet je het promotiecodeveld invullen met “Cinevillex2024Kaboom” – het ticket is dan €0 (behalve voor Deep Sea-voorstellingen). Vergeet niet je Cineville-pas mee te nemen.

Stadspas leden: Als Stadspas lid kun je ons Amsterdamse programma bekijken! Stadspas Amsterdam zal je voorzien van alle info die je nodig hebt

U-pas leden: Als U-pas lid krijg je een 40% procent korting op ons Utrecht programma of betaal je met het tegoed op je kaart. Je kunt niet vooraf een kaartje reserveren, maar je kunt gewoon naar onze kassa in Bibliotheek Neude of Slachtstraat Filmtheater komen

Korting voor bibliotheekkaarthouders: Ben je lid van de bibliotheek in Utrecht? Dan krijg je 20% korting op alle voorstellingen en VR experiences in de bibliotheek! Hou de communicatie vanuit Bibliotheek Neude goed in de gaten.

  

Ik kom in aanmerking voor korting maar heb een regulier ticket gekocht.  

Let bij het kopen van een ticket op alle beschikbare kortingen (zie hierboven). Haastige spoed is zelden goed 😉 Als je een vergissing hebt gemaakt bij jouw aankoop kun je misschien een vriend meevragen die geen recht op korting heeft? 

  

Kan ik een passe-partout of korting krijgen als ik naar veel films ga?  

We hebben verschillende ticketopties die inspelen op de verschillende behoeften. Om de volledige online collectie (van meer dan 120 shorts!) te bekijken wanneer jij wil, bieden we de Online All You Can Eat Pas aan. Om alles on- & offline te bekijken, bieden we de MAD Animation Lover Pas. Wil je het professioneel houden? Koop tickets voor de Industry Days. Check onze ticketing pagina om op de hoogte te blijven van alle details.  

Films

Is er een tijdslimiet om online films te bekijken?  

Nee, die is er niet! Je kunt zoveel kijken als je wilt tussen 5 en 14 april!  

 

Is de inhoud van Kaboom Animation Festival 2024 beschikbaar buiten Nederland?  

De publieke content is alleen beschikbaar voor IP-adressen die in Nederland geregistreerd staan

  

Is het online programma hetzelfde als het offline programma?  

Het online programma bestaat uit alle short in competition maar op het (offline) festival kun je nog veel meer zien, zoals alle speelfilms, het themaprogramma en de focus on Polen.

  

Hoe vaak kan ik de film(s) (opnieuw) bekijken?  

Maak je geen zorgen, we zorgen goed voor jullie! Tijdens het festival (5 april – 12:00u tot 14 april – 0:00u) zijn alle films onbeperkt te bekijken!  

  

Is er ondertiteling?  

Het merendeel van de films is in het Engels, zonder ondertiteling. Films in een andere taal dan het Engels worden in het Engels ondertiteld. De kinderprogrammering op de beide zondagochtenden is ofwel Nederlands gesproken, ofwel Nederlands gedubt, zodat kinderen het kunnen volgen. 

 

Kan een online vertoning uitverkocht raken?  

Tenzij jullie het internet laten crashen (wat natuurlijk mogelijk is), kan een online vertoning niet uitverkocht raken. Alle content tijdens het festival is on demand beschikbaar 

  

Ik ben verhinderd. Kan ik een terugbetaling krijgen?  

Ai, het spijt ons, maar dit is niet mogelijk. Onze excuses! Maak alsjeblieft iemand anders blij met je ticket. 

 

Op welke apparaten kan ik kijken?  

Zolang het een scherm en een stabiele internetverbinding heeft, zou het goed moeten gaan. Chrome, Safari, Firefox en Microsoft Edge zijn de meest betrouwbare browsers om films te streamen 

 

De kwaliteit van films lijkt in lage resolutie te zijn, wat is er aan de hand?

Het is normaal als de eerste paar seconden minder goed worden weergegeven. Als de verbinding goed genoeg is, zal de speler daarna overschakelen naar HD. Wij bieden de inhoud aan in 360p, 720p, 1080p, 2K en soms 4K.  

Andere vragen

Wanneer vindt het festival plaats?  

Echt? Dit moet al op je kalender staan sinds het jaar 5000 voor Christus. Kaboom Animation Festival begint op 5 april en eindigt op zondag 14 april.  

 

Waar vindt het festival plaats?  

Het festival vindt plaats in Utrecht, Amsterdam en online. Utrecht: 5-7 april op vier verschillende locaties: Slachtstraat Filmtheater, Bibliotheek Neude, het Stadskantoor en het Stadhuis. Ook zijn er de Industry Days die plaatsvinden in de HKU op 9 & 10 april.  

Amsterdam: 11-14 april in Eye als hoofdlocatie. Daarnaast zijn er speciale programma’s in Boom Chicago, het Meterhuisje Westergas, Melkweg Cinema en Oxville in Cinema de Vlugt. Zie de informatie over locaties hier.

 

Voor welke leeftijden is Kaboom?  

Bij Kaboom is iedereen welkom van 3 tot 300 jaar, maar niet alle films zijn geschikt voor kinderen. In ons Kaboom Kids programma staat per programma duidelijk aangegeven welke leeftijdsgroep van toepassing is; de rest van het programma is bedoeld voor volwassenen en de voertaal is Engels. 

 

Kan ik mijn baby meenemen naar Kaboom?  

Je kunt je baby meenemen naar de festiviteiten, maar onze voorstellingen zijn over het algemeen te lawaaierig en te druk voor kinderen onder de drie jaar 

  

Hoe blijf ik op de hoogte van (festival)nieuws?  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en elk nieuwtje verschijnt direct in je inbox. Je kunt ons ook vinden op Instagram , Facebook, X, TikTok, LinkedIn.

 

Ik heb een andere vraag. Hoe/waar kan ik contact opnemen?  

Heb je een specifieke ticketvraag mail ons dan op tickets@kaboomfestival.nl. Heb je een algemene vraag stuur dan je bericht naar support@kaboomfestival.nl. We doen ons best om je zo snel mogelijk te antwoorden! Tijdens het festival (van 10u tot 21u) hebben we een chatfunctie op onze website om je heel snel te helpen 🙂  

  

Wat gebeurt er met de foto’s die tijdens het festival gemaakt worden?  

De foto’s die door onze professionals worden genomen, worden alleen gebruikt voor verslaglegging over het festival en promotionele doeleinden door Kaboom Animation Festival.  

Locaties

Hoe kom ik bij de locaties?  

Je vindt de Kaboom locaties hier.

 

Is het festival toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit?  

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen het festival kan bezoeken. Check onze website om te kijken hoe het zit met toegankelijkheid. 

Tickets voor het online festival

Waar kan ik tickets kopen?  

Als je naar onze ticketing website gaat vind je verschillende tickets die je kunt kopen. Kies voor de All You Can Eat Online Pass. Deze geeft je toegang tot alle online films. Het is niet mogelijk om losse tickets te kopen voor slechts één online programma. Let op: Ons online programma kan alleen vanuit Nederland worden bekeken.

 

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat moet ik doen?  

Als je inlogt op je account op onze website, krijg je het volledige overzicht van alles wat je hebt gekocht. En het mooie is: al je tickets staan hier ook in, dus je kunt ze niet meer kwijtraken! Toch moeite om ze te vinden? Neem dan contact op met tickets@kaboomfestival.nl.  

  

Krijg ik e-tickets of “echte” tickets?  

Als je je tickets online bestelt, krijg je een e-ticket in PDF opgestuurd. Je kunt tickets ook kopen aan de kassa van de voorstelling op de dag van het evenement 

  

Ik krijg een foutmelding bij het afrekenen, wat kan ik doen?  

Neem contact met ons op via tickets@kaboomfestival.nl 

   

Waarom verzamelen jullie mijn gegevens en kan ik alleen deelnemen als ik jullie toegang geef tot mijn gegevens?  

Wij verkopen onze tickets online en daarvoor is het nodig om wat data te registeren. Door in te loggen heb je al je kaartjes op één plek. Je kunt nu niets meer kwijtraken!  

Account

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat moet ik doen?  

Als je jouw gegevens kwijt bent, geen zorgen.. Ga naar de inlogpagina en klik op ‘wachtwoord vergetenen wij maken het in orde 

  

Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van mijn gegevens tijdens de registratie. Kan ik dit wijzigen?  

Tuurlijk! Alle persoonlijke gegevens kunnen worden bijgewerkt of gewijzigd na het inloggen op het account. Klik gewoon op het potloodje naast het gewenste onderwerp en pas de informatie aan. Klik op ‘opslaanen voilá! 

 

Hoe kun je alle animaties bekijken?  

Als je inlogt, openen de deuren van de enige echte animatiehemel. Je krijgt een overzicht van het festival en de films, die onderverdeeld zijn in verschillende categorieën. Wil je meer weten? Elke film heeft een korte synopsis om een voorproefje te geven van wat je kunt verwachten 

  

Waarom verzamelen jullie mijn gegevens en kan ik alleen deelnemen als ik jullie toegang geef tot mijn gegevens?  

Door in te loggen heb je al je kaartjes op één plek. Je kunt nu niets meer kwijtraken 

Professionals

Ik heb een animatiefilm gemaakt, kan ik die inzenden voor het festival?  

Onze oproep voor inzendingen gaat in juni 2024 weer van start, voor de festivaleditie van 2025. We kijken uit naar je inzending! Hou onze website in de gaten voor nieuwtjes.