Image Alt

Animation Lab

📅 Save the date: 11 tot 13 April 2024 📅
📍 Amsterdam, tijdens Kaboom Animation Festival
📝 Aanmeldingen zijn open tot 26 Februari 2024

We zijn verheugd om de allereerste editie van het Animation Lab Nederland aan te kunnen kondigen, in samenwerking met CEE Animation Workshop, Film Forward, Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie – NAPA and Netherlands Film Fund – FilmFunds, wat zal plaatsvinden op 11-13 april 2024.

 

Documentaire- en fictieproducenten uit Nederland zullen kennis en inzichten opdoen in de specifieke aspecten van het produceren van animatie, met als doel een diepgaand inzicht te krijgen in de animatie-industrie en eventuele drempels weg te nemen voor het gebruik van animatie in hun live-action- en documentaireproducties. De residentiële workshop is opgezet om de specifieke kenmerken van de animatie-industrie te ontdekken via masterclasses van toonaangevende internationale experts, interactieve groepsessies en individuele consultaties over onderwerpen zoals de ontwikkeling van geanimeerde projecten, productie en postproductie, festivalstrategie en distributie. Deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het Kaboom Animation Festival als gast, om hun animatienetwerk op te starten naast het deelnemen aan de laboratoriumsessies.

 

Docenten:

Het Animation Lab Netherlands wordt begeleid door ervaren producenten Martin Vandas (MAUR Film, Tsjechië) en Jelena Popović (National Film Board of Canada).

 

Deelname:

Het Animation Lab Nederland staat open voor Nederlandse filmproducenten, die ervaring hebben met fictie- of documentairefilms, of die hun eerste producties in animatie zijn gestart. De deelnemers moeten verantwoordelijk zijn geweest als hoofdproducent voor minstens twee projecten in hun huidige vakgebied, en moeten hun eigen geanimeerde project aan het ontwikkelen zijn of de ambitie hebben om een geanimeerd project te produceren. De deelnamekosten van €300 bevatten ook een festivalaccreditatie voor Kaboom Animation Festival. Deelnemers dienen zelf voor hun reis- en verblijfskosten te zorgen.

 

Contact:

Dora Bencerić, project coördinator

dora[at]dsaf.si

 

🤍 Lees meer HIER.

🤍 Vul het formulier in vóór 11 maart, 2024.