KLIKxHAFF bundelen krachten

Na 11 jaar naast elkaar bestaan ​​binnen het Nederlandse culturele landschap, hebben KLIK en HAFF besloten hun krachten te bundelen.

HAFF is een festival met een grote traditie en een langdurige internationale reputatie, een focus op auteur en experimentele animatie, en een goed ontwikkeld educatief programma. KLIK staat bekend als een progressief en inclusief festival dat een breed scala aan animaties viert, in nauw contact staat met het publiek en de animatiesector verbindt.

Na het vertrek van zijn voormalige directeur nodigde HAFF KLIK uit om de mogelijkheid te verkennen om een ​​gezamenlijk festival te creëren. In de loop van deze gesprekken werd overeenstemming gevonden in een toekomstgerichte houding en de erkenning van hoe complementair beide festivals met elkaar zijn. Beide partijen zijn enthousiast over de kansen die een joint venture kan bieden voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse animatiesector binnen ons culturele landschap.

De reacties van de Nederlandse industrie op dit wederzijdse voornemen zijn positief en aanmoedigend, en bevestigen onze ambities om de samenwerking tot een groot succes te maken.

In de komende twee jaar organiseren KLIK en HAFF één festival in twee steden: Utrecht en Amsterdam. Het festival van 2019 wordt gehouden in oktober / november 2019. Het concept of het nieuwe festival zal in de komende maanden worden opgesteld. Begin 2019 kunnen we meer details over de competities delen.