Wherever I Lay My Hat (That's My Home)

Locatie: 
Offline

75 min.

In zijn nummer uit 1962 zingt Marvin Gaye "Wherever I Lay My Hat (That's My Home)". Hij had het over de gevoelens waarmee een dolende ziel worstelt die zich niet volledig kan geven in romantische relaties en trootst vindt in het feit dat thuis is waar je kiest je hoed neer te leggen. En Gaye had geen ongelijk in zijn lyrics. Maar er zijn ook ontzettend veel mensen die er niet voor kiezen om hun thuis te verlaten en dat toch moeten doen. Ze worden ontheemd, gedwongen te verhuizen, te reizen, te vluchten of zelfs te blijven in gevangenschap. Dit kortfilmprogramma verhaalt over migratie, dromen van een beter leven "Abroad", en reizen van alle soorten. Indiana Jones mag dan eindelijk zijn hoed voorgoed hebben afgezet, velen strijden nog steeds om een plek te vinden waar ze hun hoed kwijt kunnen.


Tijden

Vrijdag 05 April 2024
18:00 Slachtstraat Cinema 2

Tickets
Zondag 07 April 2024
18:00 Slachtstraat Cinema 1

Tickets
Vrijdag 12 April 2024
18:00 Eye Cinema 2

Tickets
Deel:

VERTOOND IN DIT PROGRAMMA:

Student Film

Wild Summon

Regisseur: 
Saul Freed 
Karni Arieli
 / 
United Kingdom, 2023
15 min.

Een natuurhistorische fantasiefilm die de dramatische levenscyclus van de wilde zalm in menselijke vorm volgt. Verteld door Marianne Faithfull.

Student Film

Estate

Regisseur: 
Ronny Trocker
 / 
France
 / 
Belgium, 2016
7 min.

Op een zonnig strand aan de Middellandse Zee, lijkt de tijd stil te staan. Een uitgeputte zwarte man kruipt van het zand, terwijl toeristen op vakantie hem niet lijken op te merken. Geïnspireerd door een foto die Juan Medina maakte op het Spaanse strand Gran Tarajal in 2006.

Student Film

Untravel

Regisseur: 
Ana Nedeljkovic 
Nikola Majdak Jr.
 / 
Serbia
 / 
Slovakia, 2018
9 min.

Een politieke korte film over grenzen en dromen. Een meisje woont in een geïsoleerd land, omsloten door een enorme muur. Ze heeft nog nooit gereisd, maar droomt van een utopische wereld genaamd "Abroad".

Dangerous Migration Route

Regisseur: 
Chintis Lundgren
 / 
Estonia, 2011
1 min.

Er kan van alles misgaan op weg naar Afrika. Film in opdracht gemaakt voor de Estse Ornitologische Vereniging.

Student Film

The Family Portrait

Regisseur: 
Lea Vidakovic
 / 
Croatia
 / 
France
 / 
Serbia, 2023
15 min.

Oostenrijk-Hongarije staat op instorten. Voeg daar het familiedrama aan toe wanneer Andras en zijn dochter bezoek krijgen van Zoltan, die zijn hele grote familie meebrengt.

Creature Comforts

Regisseur: 
Nick Park
 / 
United Kingdom, 1989
5 min.

Een humoristische kijk op wat dieren die in dierentuinen wonen, denken over hun gevangenschap en omgeving. De film combineert geanimeerde dierentuindieren met een soundtrack van mensen die over hun huis praten, waardoor het lijkt alsof de dieren worden geïnterviewd over hun leefomstandigheden.

Student Film

Scent of Geranium

Regisseur: 
Naghmeh Farzaneh
 / 
United States, 2016
5 min.

Immigratie is een nieuw hoofdstuk in iemands leven. Een hoofdstuk vol onverwachte gebeurtenissen. Deze film is een autobiografisch, gebasseerd op de ervaringen van de regisseur. De film won prijzen op het San Francisco Independent Film Festival in 2017, het Animateka Festival in Slovenië in 2016 en het Hong Kong Art-house Film Festival in 2016.

Hasta Santiago

Regisseur: 
Mauro Carraro
 / 
France, 2013
13 min.

Mapo's wandeling op de Camino de Santiago naar Santiago de Compostela. Op deze mythische pelgrimstocht reist hij door steden en ontmoet hij andere reizigers die meer lijken te dragen dan hun rugzak.