AANKONDIGING: OPENINGSFILM FESTIVAL

🎬 De openingsfilm van het Kaboom Animation Festival 2023 is…🎬

“NAYOLA” geregisseerd door José Miguel Ribeiro 💛

Angola. Drie generaties vrouwen in een 25 jaar durende burgeroorlog: Lelena (de grootmoeder), Nayola (de dochter) en Yara (de kleindochter). Verleden en heden lopen door elkaar heen. Nayola gaat op het hoogtepunt van de oorlog op zoek naar haar vermiste man. Tientallen jaren later is het land eindelijk in vrede, maar Nayola is niet teruggekeerd. Yara is een rebelse tiener en een subversieve rapzangeres geworden. Lelena probeert haar in bedwang te houden uit angst dat de politie haar komt arresteren. Op een nacht breekt een gemaskerde indringer hun huis binnen, gewapend met een machete. Een ontmoeting zoals ze zich niet hadden kunnen voorstellen.

Op donderdag 30 maart om 21:00 uur vindt in Eye Filmmuseum onze eerste publieke vertoning in Amsterdam plaats. En een geweldig nieuws, want de regisseur Ribeiro zal aanwezig zijn. Kom en ontmoet het creatieve genie achter Nayola!

Mocht je de eerste screening missen, dan heb je geluk. We vertonen Nayola namelijk nog een keer in de Melkweg Cinema op zaterdag 1 april om 21:00 uur.

Voor degenen die altijd graag nog meer lezen hier het interview met de Nayola dir. Ribeiro. We nodigen jullie uit om het proces achter de creatie van deze film te begrijpen.

 

Zie ons volledige programma voor meer info en hou onze socials in de gaten – tickets zijn beschikbaar vanaf 1 maart!

Bekijk de trailer hier 👀

✨REVIEWS AND QUOTES ✨

“Vanaf het begin wilde ik een zeer expressionistische stijl ontdekken, gebaseerd op mijn ervaringen in Angola, waar je een aanwezigheid van intense kleuren voelt, zoals de rode aarde, of de bloedrode zonsondergangen en de krachtige aroma’s.”

– José Miguel Ribeiro, the director, in VARIETY

 

“Prachtig animatiedebuut dat de horror toont van een oorlog vanuit vrouwelijk perspectief”

SCREENDAILY

 

“Naast de boeiende historische reconstructie van de conflicten uit het verleden en de nachtelijke invallen van het nabije heden […] valt de film vooral op door zijn sterk ontwikkelde artistieke gevoeligheid.”

CINEMA EUROPE

 

“Het is een diepe film vol symbolen in een mengeling van culturen, ritmes en verhalen van Angola.”

ZIPPYFRAMES