Kaboom x Ketelhuis: People Are Strange (When You're a Stranger)

Locatie: 
Offline

70 min.

Een depressieve Jim Morrison was euforisch toen hij in 1967 plots een aha-erlebnis beleefde voor een refrein voor een nieuw nummer van zijn band The Doors. Vluchtig had hij ergens gekriebeld: "People are strange when you're a stranger. Faces look ugly when you're alone." Hij verwees naar de verschoppelingen (zoals zichzelf), mensen aan de rand van de samenleving, einzelgängers die zich vervreemd en onbegrepen voelen. Maar het is wel iets waar we ons allemaal mee kunnen identificeren. Laten we in het filmtheater waar het in 2019 allemaal begon voor Kaboom een filmische toast uitbrengen op de outcast, op eenzaamheid en op diegenen die zich minder thuis voelen in onze maatschappij. En op kwetsbaarheid. Want zonder zijn we niets.


Tijden

Zondag 14 April 2024
19:00 Het Ketelhuis 1

Tickets
Deel:

VERTOOND IN DIT PROGRAMMA:

Student Film

Teeth

Regisseur: 
Daniel Gray 
Tom Brown
 / 
United Kingdom
 / 
Hungary
 / 
United States, 2015
6 min.

Het leven aan de hand van een gebit. De eerste tand kwam pas laat, toen hij tweeënhalf was. Melktanden krijgen was geen pretje. Op z’n zesde had hij zijn blijvende gebit, maar toen was hij alleen geïnteresseerd in de zoetigheid die erlangs kwam. Betoverende voice-over van de Britse acteur Richard E. Grant.

Student Film

The Pirate of Love

Regisseur: 
Sara Gunnarsdóttir
 / 
United States
 / 
Iceland, 2012
10 min.

Vrachtwagenchauffer Daniel C neemt een hele cd op met ballades voor Sherry. Kan de muziek zijn eenzaamheid overwinnen?

Student Film

Uncle

Regisseur: 
Adam Elliot
 / 
Australia, 1996
6 min.

Een neef denkt terug aan het eenzame en excentrieke leven van zijn geliefde oom. Debuutfilm van de Australische animator Adam Elliot (Mary and Max).

Student Film

Anatole's Little Saucepan

Regisseur: 
Eric Montchaud
 / 
France, 2014
6 min.

Anatole sleept altijd een sauspannetje achter zich aan. Niemand weet precies hoe hij eraan is gekomen. Af en toe blijft het ergens aan hangen, waardoor hij trager is dan de anderen. Op een dag is hij het beu en besluit zich te verstoppen. Gelukkig gaat dat niet zomaar.

Crocodile

Regisseur: 
Kaspar Jancis
 / 
Estonia, 2009
17 min.

Een voormalige operaster moet verkleed als krokodil, kinderen in het winkelcentrum bezighouden. Dit vindt hij zo onacceptabel dat hij zich lomp gedraagt. Winnaar Cartoon d’Or 2010.

Student Film

Tragic Story With a Happy Ending

Regisseur: 
Regina Pessoa
 / 
Portugal
 / 
France
 / 
Canada, 2005
8 min.

Sommige mensen zijn tegen hun wil anders. Het enige wat ze willen is net zo zijn als anderen. In dit allegorische sprookje zoekt een meisje - wier hart sneller dan normaal klopt en zo luid dat de buren er last van hebben - zowel acceptatie als ontsnapping.

Student Film

Vincent

Regisseur: 
Tim Burton
 / 
United States, 1982
6 min.

De jonge Vincent Malloy droomt ervan net als Vincent Price te zijn en verliest zich in macabere dagdromen die zijn moeder irriteren. Vroege korte film van Tim Burton met een voice-over van Vincent Price.

Student Film

The Pearce Sisters

Regisseur: 
Luis Cook
 / 
United Kingdom, 2007
9 min.
Komisch en naargeestig verhaal over twee door het weer gegeselde oude vrijsters. Lol en Edna Pearce wonen op een afgelegen en kaal stuk kust. Ze leiden een armoedig leven van wat de zee hen geeft. The Pearce Sisters is een verhaal over liefde, eenzaamheid, ingewanden, bloed, naaktheid, geweld, roken en kopjes thee. Winnaar Cartoon d'Or 2007.