🎄FILM TIPS: KERST ANIMATIE TOP 6🎄

Zoals we in het Kaboom kantoor zeggen; thuis is waar de films (lees: gin tonics) zijn. Terwijl we langzaam ons werk (en cadeaus) aan het inpakken waren, begonnen we na te denken over de belangrijkste vraag van het jaar: “Wat te kijken tijdens de feestdagen? Wat spreekt de hele familie aan? Wat  geeft een goede sfeer? Wat kunnen we voor het 5e jaar op rij kijken in plaats van Love Actually?”. Wij hebben het antwoord! Om je te helpen bij je zoektocht hebben we een lijst samengesteld met gezellige animatiefilms en -shows om met het hele gezin te binge-watchen. Bovendien zijn ze allemaal gemakkelijk toegankelijk via je lokale bioscoop, Netflix of Disney+!  

Hieronder delen we 6 geanimeerde aanbevelingen om met het hele gezin te binge-watchen.   

 

🎄 #1 The Boy and the Heron 

🎥 Hayao Hiyazaki, 2023, 2u 4’ 

De beroemde Ghibli-regisseur Hayao Miyazaki is terug met zijn nieuwste (en laatste?) film, eindelijk uitgebracht in Nederland. Midden in het tumult van de Tweede Wereldoorlog vinden Mahito en zijn vader troost op het platteland. De spookachtige herinnering aan Mahito’s moeder, verloren in een brand, blijft hangen als zijn vader besluit te hertrouwen, wat Mahito in wanhoop dompelt. Maar een toevallige ontmoeting met een mysterieuze reiger brengt een nieuw begrip opzijn leven en familiegeschiedenis, en werpt licht op het ingewikkelde spinnenweb dat hen samenbindt.   

🎬Je kunt The Boy and the Heron nu bekijken in bioscopen in het hele land! Geïnteresseerd in een andere Ghibli films? Bekijk de specials van LAB111, Een winter met Studio Ghibli 

 

🎄 #2 Chicken Run & Chicken Run Dawn of the Nugget 

🎥 Sam Fell, 2023, 1u 41’ 

23 jaar na de eerste uitbraak zijn de kippen terug. In plaats van een gewaagde ontsnapping uit een door mensen gerunde boerderij zoals in de eerste film, moeten Rocky en Ginger in “Dawn of the Nugget” hun ontvoerde dochter redden. Beide films zijn vederlichte, hilarische avonturen die bewijzen dat teamwork, vastberadenheid en familie alles kunnen overwinnen.   

🎬 Waar te bekijken: Netflix   

 

🎄 #3 Elemental 

🎥 Peter Sohn, 2023, 1u 42’  

De film is gebaseerd op het leven van regisseur Peter Sohn en zijn ouders die van Korea naar de VS emigreerden. De film volgt de reis van een tegenstrijdig paar, Ember en Wade, in een stad waar water-, vuur-, luchten aardebewoners samenleven. De go-with-the-flow jongen en het vurige meisje ontdekken iets elementairs: hoeveel ze eigenlijk gemeen hebben.   

🎬Waar te bekijken: Disney+ 

 

🎄 #4 Nimona 

🎥 Troy Quane, Nick Bruno, 2023, 1u 41’ 

Wil je wat-fantasie-rijke actie om de feestdagen op te vrolijken? In de geanimeerde wereld van “Nimonaslaat een meisje met de vaardigheid van gedaanteverwisseling de handen ineen met een beruchte schurk om de status quo op te schudden. Terwijl hun onverwachte alliantie zich ontvouwt, vervaagt de grens tussen held en schurk in dit actievolle en hartverwarmende verhaal 

🎬 Waar te bekijken: Netflix 

 

Credit: Ponyo, Hayao Miyazaki

🎄 #5 The Ghibli movies 

🎥 Studio Ghibli 

De Studio Ghibli-films, favoriet bij Kaboom, nemen je mee naar betoverende werelden waar het gewone buitengewoon wordt. Van de mystieke bossen van “My Neighbor Totoro” tot de hoogvliegende avonturen van “Howl’s Moving Castle”, elke film is een boeiende reis waarin magie, emotie en tijdloze verhalen naadloos in elkaar overvloeien.   

🎬 Waar te bekijken: Netflix. Wil je deze films in de bioscoop bekijken? Bekijk de specials van LAB111, Een winter met Studio Ghibli. 

 

🎄 #6 Gudetama: An eggcellent adventure 

🎬 Waar te bekijken: Netflix  

Wil je zien hoe een ei ongelooflijk schattig kan zijn? Ga mee met de ultieme luilak, Gudetama, op een grillig avontuur vol eierlijke luiheid. Van het oplossen van eigenzinnige problemen tot grappige ontmoetingen, Gudetama’s unieke charme maakt van alledaagse momenten een reis vol lachbuien. Bereid je voor op een crack-up wanneer hij zijn relaxte perspectief tot leven brengt! 🍳😴  

  

We hopen dat deze lijst je zal helpen bij het maken van een keuze om wat te binge-watchen met je gezin. Voor nu wensen we jullie fijne feestdagen en we kunnen niet wachten om jullie volgend jaar allemaal te zien op de volgende editie van Kaboom Festival! 🎅🏠