🔴Save the date: Dutch Day🔵

📅 Maak je klaar om op 6 april jezelf volledig onder te dompelen in het beste wat dit land te bieden heeft op het gebied van animatie. De hele dag door zullen er allerlei Nederlandse screenings en evenementen plaatsvinden, van Nederlandse shorts tot gesprekken met filmmakers. En om het af te maken: Een geweldige animatieborrel om te netwerken met andere Nederlandse animators.
Details:

Dutch shorts 1 & 2
Shorts 1: ⏰14:15 – 📍Slachtstraat Filmtheater 1
Shorts 2: ⏰18:15 – 📍Slachtstraat Filmtheater 1

 

Mechanisms Common to Disparate Phenomena: #59

De Nederlandse onderzoeker Joost Rekveld heeft zijn leven en carrière gewijd aan het ontrafelen van wat mensen kunnen leren van dialogen met machines – machines die de mensheid zelf heeft gebouwd. Zijn experimentele film #59 verkent de interactie tussen geluid, beeld en verhaal, duikende in de oorsprong van chaos, en de invloed van computertechnologie op de samenleving.
14:15 -📍 Slachtstraat Filmtheater 2

 

In Memoriam: Evert de Beijer
De Nederlandse animatiemaker Evert de Beijer, bekend om zijn innovatieve en invloedrijke werken, overleed in januari 2024. Zijn diverse filmnalatenschap beslaat decennia, waarbij hij analoge en digitale technieken combineerde om onderscheidende visuele stijlen te creëren. Ter ere van zijn creatieve geest worden 5 korte films uit zijn carrière vertoond in dit speciale programma, van zijn afstudeerfilm Gerard (1979) tot zijn meest recente film Lucy (2015).
16:00 – 📍Slachtstraat Filmtheater 2

 

Filmmakers Talk 1

Meestal spreken ze hun gedachtes uit via hun werk. Maar nu praten ze echt! Maak kennis met de filmmakers achter enkele van de beste geanimeerde shorts van Kaboom.
12:30 – 📍Slachtstraat Filmtheater Café

 

Animatieborrel

Kom en sluit je aan bij ons in het Slachtstraattheater Café voor een bijeenkomst van animators jong en oud. De ideale plek om te praten over alles wat met animatie te maken heeft in een gezellige en gastvrije omgeving.
20:00 – 📍Slachtstraattheater Café

Bekijk het volledige programma HIER.

De ticketverkoop start op 8 maart, dus noteer de datum in je agenda en zorg ervoor dat je tegen die tijd je persoonlijke Kaboom-route hebt gekozen!